Friday, April 29, 2011

hurrrmmm..

 


video

 

Mahligai Kasih

Album : You And I See
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com


Duhai kasih cuba kau dengarkan
Bisik hati penuh kejujuran
Dengan sepenuh keikhlasan
Ku dambakan pengertian

Jangan kau dengar fitnah dunia
Kerna ianya dusta semata
Menghancurkan kesucian
Jalinan kebahagiaan

Sebenarnya aku merasa
Sinar cahaya yang gemilang
Ketika kau beriku harapan

Dan sering aku harapkan
Cinta berlandas keimanan
Dan kasih suci kita kan diberkati

C/o:
Ku cuba sedaya
Agar dirahmati perhubungan yang telah terbina
Kerna pasti aku
Yang akan merasa pedihnya kehilangan insan sepertimu

Tuhan berikanlah
Ketabahan hatiku untuk membina impian kasihku
Bersama mengharapkan
Ketulusan cinta ini untuk membina mahligai bahgia..


alhamdulillah...

ahh,syoknya! td aku tlh bjya mhasilkan pizza besar pya! alhamdulillah weee~~ ni kalo juai ni mau bpuluh2 gak dpt,hahaha..
kak aku pon tlg gakla wat td,bgusss! slmat dia blik,kihkihkih..=p
ni 2nd resipi slpas mbuat donut cklat aku tuh,so wat sumtin yg lain lak.. ni kalo haniss tgok ni,habisss! hahaha.. xpa hanisss kalo mai rmh aku ada ksmptn aku wat yg ni kt hg,okeh bebehhh??!!

sedap siottt!! kali ni xtipu,hehehe..walaupun xla sesedap pizza hut nuh!

adik aku yg p tahfiz tu pon kalot nk bgmbaq jgkk,huhuhu..

kali ni besaq siot buat lehla bg kt jiran2 aku..btuahh depa =)

Wednesday, April 27, 2011

hari pling sibuk!

arini hari sibuk sbbnya aku dgn sppu aku kna p merbok ambik adik aku,syamim kt tahfiz tuhhh...dia dpt cti bab hari kantin pa xtau so dpt cti 4hari..aku lak mcm2 progrm dh rncang arini nk p centre square (cs) kt sg ptni tu bli hardisc,capacity lptop aku dh cm nk meletop ja bab byk movie sgt,nk buang sayang lakkk nnt mmber aku nk mai copy so nk xnk kna la jgk bli bnda alah tuhhh,haiiihh...mau hbs gakla rm200 stg,huhuhu..tp xpalah..p sana rmbang mata sgt bli speakerlah,skin laptop lah last2 rm200++ gakla lari budget aku!!
pastu otw blik tu gat nk p umah tikahhh sat,dekat 2thn dh xjmpa dia since graduasi ritu,just mesej jela tau bab pa nk g umah dia??hahahha sbb nk p ambik KUCING!!! last2 xjadi,hahaha sbb dh msuk mhgrb,nk kna hntaq 2pupu aku p jeti lg depa nk blik shah alam so knala tunda lg =)
comeiiinyaaaa kucing nihhh!!


hahaha,dalam umh dia dekat 30 ekoq kucing kottt mak dia bela,so apa lg aku pon wat mggila nk bela kucing jgk,hahaha..hbs la tok aku mst mbebel bab nnt kucing tu berakla apala,besalah tok aku tuh =) xpa aku jaga,dia berak merata siap aku hantaq p market,hahaha.. tok aku dh pesan dulu nk bela,bela kucing jntan bab kalo btina nnt beranak banyak,hahaha so pesan dh kt tkah mau jntan kalo dia bg btina jgk alamatnya shari pastu hntaq p market la,huhuhu...ahhhh,comeinya kucinggg nie!!! =) tkah jgn lupa bg kucing comei2 tau =)

Sunday, April 24, 2011

kangkung masak pedddaaasss!!

salam arini aku masak sayuq kgkung plak gara2 rndu masakn mkck kat kafe b yg sllu wat sayuq kgkung msak pedass tuh!! ahh,so nk mhilangkn ketghn aku tu pg td aku ikot mkcik aku p market,hehhehe (pulun gila sbb nk p bli kangkung,pdhal blkang umh aku belungguk kot,tp dekat dgn sungai cmtu la takot terjun msuk dlm tu xnaik dh,hahaha so xmo ambik risiko)

jd blik tu penat la jgk tp xpala dh mkn nsik lemak kt kedai mamak tuh so lega la ckit,hehehehee...perut aku tdo dgn tenteramnya,kui3..pastu blik market pesiang ikan la plakkk! mkcik aku tu mggila tgok ikan,pantang fresh ckit,ha siapla dia angkot 2-3kilo,mmg best tp sakit gakla tgn nk myiangnyaa~~  tp utk perut aku,gagah jgkla..lgpon ikan tu aku yg rajin melahapnya =) stg xmkn perut aku bebai,bkn boleh perut ni ngada2,hahahaha...pas hbs pesiang ikan suma aku pon mmulakn projek masak aku yg 1st iaitu sayuq kangkung msak pedasss!! tp xpedass sgtla sbb aku ni bknnya tahan pedass,hehehe..kalo mkn pedasss jenuh menggagau cari ayaq,huhuhu..tp kak n abh aku tahan pedass! errr,cmna mulut depa xtau..bhya kot leh kna pykit appendix nnt,harap2 xla..xpala jnji perut depa bhgia sudahh =) tp org selatan pon ska mkn pedass jgk,pedass dia lg dhsyat kot!! seriau tgok,tp xpala selera masing2 kn..


ni ahh sayuq kgkung aku,hahaha..tp xsesedap tok aku masak la xpa jnji tau buat ok ahh tuh!


Friday, April 22, 2011

akhirnyaaa~~

salam suma arini aku nk story ckit pasai pe xtvt arini iaitu aku tlh bjaya mhasilkan donut coklat aku!!! hahaha...1st time n ia sgt sedap (bg aku la sbb buh coklat,aku mmg gila coklat!!) so kalo sapa2 rasa xsedap tu nsibla tp msuk mulut aku mmg sedapla,hehehe..

it's look deliciousss =)


thx kt makngah sbb mnolong jgk td kalo dia xdak td xnmpkla rupa donut aku tuh =) ok,1st try dh bjya pasni nk wat kuih pe lg ahh?? lompang dh buat,kuih ketayap dh buat,koci pn dh buat..so pasni kna try wat karipap ka,kek ka??hahaha..nk wat kek kna kek coklat jgk!! mkcik aku pndai wat kek tp topeng xpndai buat,haaa sppu aku pndai buat topeng!! pasni tlg ajaq aku wat kek la plak nnt nk kwin xyah susah2 nk order kek kt org,aku boleh buat (kalo dh reti nntla,aminnn) so please support me k!

Wednesday, April 20, 2011

yyyyyyyyyeeeeeeeeeeaaa!!

arini 1st time berada d umah selepas hbs matrix! yeee~~ ,umah aku cmtu la jgk ceramuk cm tongkang pecah! huh! kalo ada kak aku mati depa ni duk wat ceramuk ni dh kak aku xdak mknanya nmpk muka aku la tu kna jd bibik sat,xpala dh lama xblik so mmg nk kemas pon pasni sapa wat camuk siapla! cian kt tok aku nk kna kmas kalo aku n kak aku xdak..truk toi bbdak sekarang! penyegan nk mampoih!

ha smlm blik2 umah trus cri tok aku,ahh i missed her so much! rupanya dia kt dapoq tgh mkn durian,hehehe..pastu dia kata dia wat esokla pulut drian kt aku,so aku pon ok jela..last minit dia tkaq pkiran plak kata nk buat petang ni,ish tok ni xyahla susah2 esok kn ada lg,tok kata xpala tok kn sayang kt hg,cm nk ngs ja dengaq..petang tu tok p kupas nyoiq (kelapa) kt blkang umah tuh,aku bkn xmo tlg tp aku xreti,huhuhu..pastu nk mesin klpa gna mesin lak lgla aku xreti tok kata xpa tok buat..terharu gla sbb tok sggup wat mcm2 kt aku,so knala bls jasa tok tlg dia masak ka,hehehe (ni reti la ckit2)  so mlm tu mkn pulut drian pyala best!! makcik aku pon join! =)

sedapnya~~

pasni tggai kenangan jela dgn kawan2 kt matrix dulu..terutamanya my roomate! xpalah dunia ni kecik ja tgok2 jmpa blik nnt,amin..
  I MISS U ALL!! =)

Sunday, April 17, 2011

heran aku~~

salam arini baru pas paper akaun mknanya ada 1paper lg nk hbs exam dhhh!! sronok gla,hehehe..ha cta ckit pasai mlm smlm aku tgh duk wat akaun ttba hp bunyi time tu dlm kol 12.40 cmtula,roomate aku suma dh tdo tggai aku sorg ja duk wat keja..pastu aku pn tgokla sapa yg kol,tkejut beruk gakla tgok sapa yg kol bab xpenah2 kol aku pn sblum ni,aku pon jd heran biaq btoi bdak ni tpon aku?? aku pon ckp la dgn hmba Allah sorg ni,hahaha..aku tya ahh awt ttba kol aku ni??mmpi pa dia?? pelik aih..pastu mcm2 gakla smbang smbil hg kata kat aku,aku kata kat hg tp boleh lak ckp baik2 dgn aku,hahaha..bgussla aku pon ok jela ~~ cmni kn bguss xgduh2,kn senang xyah nk terasa suma...harap kekalkan smpai bila2 la noh..

Saturday, April 16, 2011

cerita jepun + korea =)

salam suma,bru mlm ni baru aku bpeluang nk tls dlm blog ni dsbbkn ksibukn yg melampau thap cipan bab duk stdy (kononla),hehehehe..act exm xhbs g  ada 2 paper g kot..tp bleh g duk karang dlm blog ni,truk toi..roomate aku suma dh tdoq xdak sapa nk stay up sesama so blog jela pneman aku mlm ni,hehehehe...

xsabaq nk blik!! mak aku dh byk kali tpon tya nk blik ke x(rndu kt aku la tuh),n pling heran tu aku ckp xmo blik,hahaha...bkn pa nk tergelak bila sebut pasai blik ni bab time skolah mngh dlu kalo ckgu wat rokol (check khadiran cmtula,bbdak asrma taula) mst aku lesap pya,lari blik umah hehehe..btapa huduhnya perangai aku time skolah dlu..last2 duk mtrx xmo blik lak,dh besaq pnjang cmtula.

.

ha cta pasai mggu nk hbs mtrx ni bbdak sini bkn nk sedih hmpun bio kengkwan tp duk hmpun sbyak mgkin cta korea n jepun tuk isi masa lapang 5bln cti kt umh nnt,hahaha...gila toi! tmasukla aku..roomate aku suma pkat minat cta2 tu so dlm mggu ni ada kot 3 cta baru trnsfer dlm lptop aku ni,smpai nk penuh memory dlm lptop aku ha..pasni kna bli hardisc la cmni,ni bru kt mtrx nnt p u nnt brp byk g nk dapat cta dri org,ntahla mcm2..


hmmm aku dh tuka no lg,huhuhu...sedih sgt bab aku tuka pn bkn kehendak aku sgt tp ntahla..myb ada hkmah knp mst tuka no,hope kengkawan yg xdapat nk cntex dgn aku tu jgn marah lak bab aku just bg no aku kt certain2 org ja yg dapat,sorii...xpa kita still leh cntex kt facebook xpn kt ym ke? n prinsip aku slgi aku bkwan dgn org smpai bila2 dia akn tetap jd kwan aku so jgn risau kalo anda rasa dlupakn sbb aku sgt pntingkn kawan2 berbanding diri aku!!!! okla xdk pa dh nk tls,idea dh kering plak so stop sini dlu nntkn isu2 lain yg nk aku kongsi dgn korg kt blog aku ni,slamat malam..




Saturday, April 9, 2011

~~PSPM 2~~

ha akhirnya tggai 1hari ja lg pnutup mggu stdy week! satnya masa...apapn aku harap dpt jwb exam dgn mudah nnt,mudah2an,amin....
hari 1st english,2nd english paper2 dgn math (math??takutnyaa~~),pastu rabu math paper 2 lak,last mggu 1st eko! harap2 leh skor,amin.. 2nd week lak isnin akaun, pastu selang shari bisnes which is the last paper!! syoknya!! nk blik umah lekaih) nnt aku mst sedih nk tggaikan roomate2 aku mrgkap mmber yg slalo support aku time sedih or hepi (paling byk hepi ahh bab depa ni suka ja gelak n wat lawak!! tmbh2 si dhiya tuh)


***ok  cita ckit pasai roomate aku,satu blik ada 4 org suma tp ktorg 3 dak pst yg lg sorg ex pdt ktorg
pggil dia kak ina..nama btoi dia shakina harith
walaupun xsama baya tp dia ok dgn ktorg kira mcm boleh msuk la,so ok ahh hehehe..dia dak ipoh

 HOBI                        
  : suka dengaq FLYFM (lagu2 bru suma dia tau,hehehe)
  : layan cita jepun n korea jgkk~
STATUS                    
  : dh berpya dhh,so xdak can nk ngort dh =)
PALING AKU SUKA
  : aku suka pnjam kasut dia,hehehe gara2 nk bg maching dgn
   baju aku,hehehe..(trma kasih kak ina!)
          



***okla ni plak roomate aku dak perak jgk nma dia dhiya amalina (sedap nma)...dia ada kembaq kt sini jgk (kebetulan dapat kmpp skali,lega ahh depa) urmm,kembaq dia nma widad damia muka sejibik sama skali tgok org xperasan yg mna 1 tp kalo dh knl tau ahh adala beza ckit...dulu dia skolah mrsm kepala btas so dh besala dengan jalan2 kt kepala batas ni..


HOBI         
: suka tgok cita korea n jepun (smpai aku pn dh tjoin skali,hehehe..cita2 baru suma dia
tau dlm laptop aku penoh kot cita2 tuh duk copy dari dia)
ATTITUDE
: sopan,baik  (bgussss! calon bini yg sesuai)
: suka gelak! kalo dia gelak,fulamak! pengsannn =)
: suka bg nasihat aku,tu paling syok tuh! tlg ajaq math,hehehe..
STATUS   
: single lg,boleh la kalo nk kenal,hehehe..





***ok seterusnya ialah hanis...hanis ni budak saina (sek men sains pokok sena kt kedah,bbdak skolah dia rmai kt sini dh leh buat team apa lg..dia ni anak bongsu,so faham jela kuat merajuk ckit,hehehe..slmt aku rmai adik paham dhla ank bongsu ni cmna kna layan cm PUTERI ckit...tp aku ok ja dgn dia kira boleh msukla..gila2 cm aku jgk!!


HOBI                          
: kuat merapu (bila malam mai ahh PENYAKIT HAWAQ dia tuh,hahaha)
: sensitif ckit (jgn main2 dgn dia ni,hehehe nnt kna pujuk balik!)
: mafia (suka pukui aku dgn penyangkut baju bila keMERENGan dia datang,gila ka hapah??hahaha)
: layan jepun n korea jgk (kalo nmpk hero hnsem siapla~~
  smbil tertungging2 duk sebut HENSEM2,aduih)...
PALING AKU SUKA
: ktorg slalu kongsi2 hal peribadi sesama..jiwa kami pn sama,so lehla story2 masa silam dulu..
: pndai math! tabik springgg kt dia...=)
: suka dengaq IKIM ! (dengaq ceramah ustaz yg garang gile tuh,hahaha)


n yg xleh blah tu rmai kata muka kmi sama cm adik beradik,hahaha...ada lah ckit tp dia lawa lg, cerah aku ni,hehehe..sapa pnah tgok aku tau ahh cmna... =)


sama ehh??hehehe..
malam lailatunnisa =)


         ****pasni aku mst rindu kenangan kita kt dalam bilik B4-4-4 (cntik no blik aku,blok 4,aras 4,bilik pn no 4 jgk) huhuhu..*****
                   ~~~UKHWAH FILLAH ABADAN ABADA~~~

~~ aku sayang ampa <3
~~ ampa roomate yg paling BEST penah aku jmpa
~~ hope persahabatan kita kekal smpai akhir hayat
~~ kalo dh nk menikah tu jgn xjmput aku lak,nnt aku touching =p

Saturday, April 2, 2011

dia buat pulakkkk....haih!

ni ada cita hot lg aku nk tls dlm blog aku ni mgenai sorg mmber aku yg agak selfish la jgk slmt bkn geng aku...bukn niat nk mgutuk dia tp tu la sbg pgjaran kita bsama la k..cmni cita dia,berdasarkan pemerhatian aku slma aku knl dgn dia ni, dia jenis yg kalo dia nk sumtin tu dia mst dapat walaupun sumtin tu kpunyaan org lain,kalo pkir logik cm agak gila la jgk kn hrta org pn nk buat cm hrta dia jgk..pelik ada gak manusia cmni kt dnia ni...aku lak jnis xsmpai hati nk ckp stright kt dia tmbh2 dia lak pompuan,sensitif cm aku jgk,aku tau kalo kita ckp depan nnt terasa suma ada tp bila aku diam dia mkin mjadi lak..kalo laki wat cmtu mmg siap ahhh aku hentam ja ckp...urmmm,aritu ada skali dia nk pnjam laptop aku sbb nk buat assgnment pa xtau so aku pn consider ahh kawan xdk lptop kcian dia nnt kna mrah xhntaq assgnment so aku bg la pnjm jd bila dh bg tuh paham2 jela ada ja masa terluang dia,dia akn mai blik aku konon boring duk blik dia padahal nk ushar aku gna lptop aku ke x..dh mna pn lptop aku,biaq la kt aku nk guna ke x..ka mak aku beli mmg utk bg org pnjm? haih..tu la padahnya bila dh bg muka kt sum1..






urrmmm,okla smbung blik..pastu smenjak tu ttiap hujung mggu yala cuti mstla boring so dia akn myinggah blik aku utk pnjm laptop skrg ni dia dh pndai ckit + broadband lak dh,addduuuihhh...aku kalo dia msj aku cuak dhh nk baca sbb aku dh tau dh pa dia nk rasa cm nk dlete ja msj tu xmo baca tp bila pkir blik kot2 ada sumtin penting dia nk gtau aku so aku baca jgk jd bila dh baca tuh panassss ahh!! pinjam lptop xhabis2...ahhh,stress oooo dgn dia nih..tp aku ni panas dlm hati jelah nk ckp tkot terasa so lpaskn kt roomate aku jela..xleh pndam nnt jd len pulak =( urrmmm,pastu skrg aku dh mula rasa cm dia ni cari aku bila ada kpentingan ja,hate dis people cmni lah.. pastu skrg ni dia tau plak aku beli handphone yg ada tv,bgussss...



 apa lg aku dh agak dh mst nk pinjam pya 1hari nnt n ternyata sangkaan aku tu btl,td dia datang blik aku ckp nk pnjm handphone plak dh bab nk tgok abpbh tuh,aku heran toi blik tv belambak kt bawah xmo tgok nk gak pnjm harta orgg,aduuuiihh..aku smpai xlarat nk bg hink kt dia yg aku xsuka dia pnjm tp tu la dia cm xpaham kn ada kata td dia ni jnis kalo dia nk tu dia akn dapatkn..
pastu aku ni rasa bersalah la kt dia stiap kali dia nk pnjm mcm2 alasan aku bg kira cm tipu pn adala cmpoq ckit,dhla nk exam ni.. tlg laaa,slmt nk hbs mtrx dh rasa cm xsggup ja nk buat kt org cmtu...1hari nnt harap dia sedaq kot la,amin..

Friday, April 1, 2011

study week..=)

salam suma arini cm xcaya ja pejam celik pejam celik dh msuk bln 4 iaitu tggl lg 10 hari je aku nk stdy kt mrtix ni pastu PERANGGGGG!!!  so nk perang ni mental n fizikal kna ahh kuat dulu  kalo xsdia pape cmne nk hadapi musuh aku mrgkap paper exam tuh la,weee~~ suma perasaan ada,tkut,happy,sedih sumanya ada..ntahla rasa syg sgt nk tggal kmpp ni tp tuh la kn suma yg kita syg xsemestinya akn bersama kita kn..urmmm,cm kna btg hidung sndri lakkk..



urrmm,aku dh block mamat tuh  buat kali kedua..n kali ni aku akn pastikn aku xkn approve papepn bkaitan dia,,biarlah dia dgn hidup dia,dia xperlukn aku pn watpa nk terhegeh2 kt org cmtu..myb 1hari nnt dia sedarlah pe yg dia buat tuh xsuma btoi..bila kita sengsorg tuh mmg rasa cm diri tu btoi suma..padahall..biarlah kata kat org aku pn sama,harapnya  Allah jauhkn dri aku dari sifat2 xbaik cmni amin...im try to be myself now..



ahhh,i really miss my sibling especially my last sis,BIA!!! knp ntah ttba rindu kt dia..mak aku dh sllu kol jd xla rndu sgttt.. hehehe~~



xsabaqnya nk balik! tp xsggup lak nk tggaikan kmpp ni slmt duk dekat jd lalu la jgk kt area2  sini kalo nk p kepala batas ka..pepn kmpp TERBAIK!