Monday, March 28, 2011

settle sudah

kenangan smlm mbuatkan aku sedih sgt which is sum1 from my past abuse me with a word dat i  never expect came out from his mind,urmmm..xpelah org tgh marah mmg cmtu pn mki ikot dan last2 myesal mcm aku jgk,mna pn manusia mna terlepas dari buat silap kn..
so rasanya tu yg terakhir kot aku msj dia,insyaAllah..
dia soh bg masa kt dia,okla aku pn perlukan masa utk nk exam around 2weeks more ni,huhuhu..yg penting otk aku dh tenang,tu pling penting..bila otk tenang,nk wat pepn ok,trima ksih...anyway i'm still hoping dat wat ever u do,please think wisely 1st jgn ikot perasaan sgt kkdg perasaan kita bila tgh mrh or something setan tu la yg akn control mind kita..kalo ada pape yg nk mntk tlg leh je slg aku mampu tlg,aku tlg..kawan mst tlg kwan dia kn wlupun kkdg agak xbguna certain2 part tuh pe leh buat but please REMEMBER dont judge a book by it's cover kkdg kawan yg xbguna tu lah yg akn bguna pd kita 1 hari nnt,who noe..






kna usha lbh pasni nk masuk u lg la mcm2 cabaran,takat mtrx ni leh la lg nk g jmpa2 ckgu,ckgu bg attention lbh kalo xpaham kalo p u jgn harap la lecturer nk ambik tau,lntak hg lah nk jd pa..risaunya cmna lah aku nnt,harap jmpa kwan2 yg baik2,amin.. mnakala kawan yg xbaik ni ibarat pencuri yg msuk rmh kita secara smbunyi2 yg akan menjerumuskan kita ke arah kemaksiatan..


Thursday, March 24, 2011

patutlah..

ha arini baru aku mgtahui punca2 stress aku yg sbnqnya..haahaha,huh! pttla moody smcm hbs naya ja kawan aku sound tp tu ok lg..dia xmai level 3 lg,kalo yg tu baru meletup cm gunung berapi uh!

umm,,biaqlah pasai post tu dh berlalu pn,lgpn tu kn time jahiliah aku watpa nk ingt bnda yg xbaik ni..dpt dosa lg ada..it's means nothing now,fokus skrg PSPM  tuh! lg penting kalo xpas duk umh la jwbnya..tp harap okla nk p u =)

pepn harap dapat buat yg terbaik final ni amin,,, all the best jgk for all candidates matriculation!!

Friday, March 18, 2011

huhuhuhuhu..

salam,msuk mggu ni dh 2mggu berturut2 blik,duk kata ja xmo blik tup2 blik gak...len kali aku kna ckp nk blik baru xblik..tp ni mak aku yg soh blik bab nk wat upu abg aku pe ntah,mgkuk toi dia tuh keja dia aku kna tlg tp xpelah dh dia p ambik aku blik kira ok ahh tuh! huhuhu..
ha ni,aku dh xdak aksoseri dh,cincin aku 2 dh lingkop! bongek sgguh lah kalo aku cta pecah perut gelak ni..hahaha! mmpus... sedih2 dh pkai lama dh,tp slmt puluh2 ja kalo ratus2 meleleh aku tgok...urm,pastu rntai cabuk aku pn dh buang sbb ada org soh,xpelah pasni kna pkai rntai emas lak ahh tp yg aku pya adik aku bg hilang,huhuhu..sapalah nk bg aku ntah???hehehe...xpalah nnt laki aku bg kotlah..=) 





xlama g dh nk final exam pastu hbs lah sthun kt mtrx sedih pulak rasa pejam celik,pejam celik dh nk hbs..pepn matrx penang pling best! even rush cm pe lg,tp byk sweet memory kt sini dpt kwan2 yg sportg habis!! cm mirul,pon,musyi,aina n byk g..hope we all success in dis last final amin..

gmbr ni aku xdk sbb sakit..huhuhu..pepn i love u all!

Tuesday, March 8, 2011

kehilangan sorg lg family..

salam suma,arini sgt sedih sbb aku dh kehilangan sorg lg family dlm umah aku iaitu abg kpd tok aku,ktorg pggil dia TOK CHAQ..
cma ada ralat ckit bab xsmpat nk jmpa masa dia hidup,huhuhuhu..act sejak mlm smlm g aku duk xsedap hati sbb dorg kt umah duk gtau perkembangan tok chaq n dia pn mcm dh tnjuk tnda2 akn p xlama g..so mlm tu rasa sedih sgt sbb mggu lpas aku xblik ada kem jana gemilang tuh,ingt nk blik tp dsbbkn ada kuiz isnin tu jd aku cncel blik..so mmg xjmpa chaq lgsunglah dari ritu last blik masa 2mggu lpas tp tu pn xsmpat jenguk chaq sbb sibuk duk buat movie utk praktikum aku,huhuuhu..rasa bersalah pn ada gak la sbb masa aku blik tuh tok aku ada soh aku p potong kuku chaq tp time tuh aku tgh sibuk buat movie jd aku xbuatlah..last2 pg tdi spupu gtau kata chaq dh xdak,aku sedih gla!!!!!!!!! pg tuh jgk aku bersiap,mak mai ambik kol 4 pg cmtu n ktorg 2 trus g ambik symim n anas kt merbok..tp tok aku mmg tabah hadapi suma ni masa aku fom3,aku khilangn atuk aku ktorg pggil AYAH mrgkap suami tok aku,masa fom5 aku khilangn mkcik aku mrgkap anak kpd tok aku n kali ni nk dekat final exam aku d mtrx skali lg aku kehilangn tok sedara aku mrgkap abg kpd tok aku..Allah nk mguji aku d kala nk exam ni,so kena kuat semangat wani,ssungguhnya yg hidup tu akn mati jgk..n bila dh mati tu,ia mrupakan bermulanya khidupan yg baru d alam barkhzah...
urrmm,tok chaq sgt baik dgn ktorg,dia xdak sapa,xkwin so ktorg jelah fmly dia,dulu aku ingt lg masa fom3 aku xpaham bhasa arb n dia sngt minat bhsa syurga tu so dia tlg ajarkn aku bila ingt blik kenangan tu rasa cm nk ja berulang lg tp....Allah lbih sayangkn dia..smoga arwah chaq dtempatkan dkalangan org2 yg beriman,amin..


time ni aku dan lg tgkp gmbar chaq masa thun lps 2010 even dia soh padam sbb dia kata xcntik tp aku tgkp jgk, ni jelah satu2nya gmbaq yg aku ada semasa arwah masih hidup...=(

Wednesday, March 2, 2011

lega!

video
salam semua yg mgikuti blog aku...maaf sbb dh brp hari xupdated blog ni act ada byk bnda lah jgk jadi dlm mggu ni..ha nk cta psai presentation utk usahawan muda kls aku buat tuh,produk kami agak mnrik la jgk iaitu TRANS-PLUG,bnda ni dia cm estension la jgk yg lainnya ktorg pkai tnga solar yg estension tuh gna elektrik..produk tuh agak mnrikla jgk pd aku! n ktorg pn xdpt byk komen sgt dari pnsyrh tp ada gak salah dlm folio tuh so agak mgugat utk mng lah tp pe pn doa jelah smoga kls ktorg mng kn,sapa tau =) aku legalah jgk akhirnya video aku buat dgn roomate,kak aku tuh dh bjaya dsiapkan smpai naik bengang masa buat video tu bila dh siap puas ati gila! lega byk! nk tgok??hehehe,nnt aku tnjuk..xcntik sgt biasa2 ja tp vdio tuh pling bmakna skali bg aku sbb dpt wat knangan bsama praktikum (kelas) aku bila dh hbs mtrx nnt..nnt mst aku teringt korg kn..xpelah! pepn friendship 4ever!

gatkan hbs 1 keja dh,dia mai keja lain la plak..smlm sir gtau presentation bi kls ktorg byk yg xcpai 70% so nk cover mrkh tuh ktorg kna wat 1 xtvt lak kna lukis  gmbar SUPERHERO ktorg n kna gtau knp plih bnda tuh jd superhero lah,apa klebihan dia lah n mcm2 lg lah..errghhh! mai lg keja nk dkt exam ni,sabaq jelah..pastu sir bhgi group! aku dpt group dgn mekla,hena n ikin..slmat dorg ok..so xkesah sgt nk buat keja sama2..n pastu suma pkat duk test mlukis bab nk lukis superhero kami uh..last2 cm besa akulah jgk kna lukis..tp dsbbkn lama dh xlukis so aku pn trylah lukis slmt jd,hahahaha..tp xcntik sgt,yg pnting aku siap kaler tuh paling best sbb dh lama xmain dgn kaler ni rndu plak,hahaha..

nilah superhero group ktorg,hahaha..ni masa lakaran dulu..



ni lak masa dh kaler kna lukis atas krts lain plak,huh!